Maia Sandu s-au Igor Dodon. Pentru cine ar vota moldovenii în turul II al alegerilor prezidențiale

Igor Dodon este preferatul moldovenilor pentru funcția de șef al statului. În turul doi al alegerilor prezidențiale pentru el ar vota 41,4 la sută dintre alegători, iar pentru Maia Sandu și-ar da votul 40,5 la sută dintre cetățeni. Cel puțin așa arată rezultatele unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova. De menționat că datele reprezintă studiul sociologic pe teritoriul țării, fără votul din diasporă.

Datele cercetării mai arată că 11,9 % dintre respondenți nu știu pentru cine ar vota, iar 6,2 la sută dintre participanții la sondaj spun că nu vor participa în turul II al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie.

Dacă e să facem referire la numărul de persoane decise, atunci în turul doi de scrutin pentru candidatul independent Igor Dodon ar vota 50,5 la sută dintre respondenți, iar pe candidatul PAS Maia Sandu ar alege-o 49,5 % dintre participanții la sondaj.

Sondajul a fost realizat în perioada 3-7 noiembrie, unde au participat 1.177 de intervievați și are o marjă de eroare maximală de de +/- 3.0%.

 

 

 


Preluat de la: Publika.md