Maia Sandu îşi continuă vizita sa oficială la Paris. Şeful statului s-a întâlnit cu Președintele Adunării Naționale, Richard Ferrand

Maia Sandu îşi continuă vizita sa oficială la Paris. Şeful statului a discutat cu oficiali francezi despre necesitatea avansării negocierilor pentru semnarea mai multor acorduri interguvernamentale. Printre acestea, conversiunea permiselor de conducere, recunoașterea diplomelor de studii şi securitatea socială.

Într-o postare pe Twitter, Președintele Adunării Naționale, Richard Ferrand, care s-a întâlnit cu Maia Sandu, a menţionat că va sprijini Republica Moldova în consolidarea democrației și statului de drept şi va susţine integrarea europeană a ţării noastre. La această întâlnire, pe masa de la reşedinţa Adunării Naţionale din Paris, s-a aflat o compoziţie de flori în culorile drapelului Republicii Moldova.

Amintim că miercuri seara Sandu s-a întâlnit şi cu ministrul pentru Europa și Afaceri Externe, Jean-Yves Le Drian care a scris pe reţele că a avut un schimb excelent de opinii cu preşedintele ţării noastre şi că Franța este alături de Maia Sandu în implementarea agendei sale ambițioase.

La rândul său, într-o postare pe Twitter, Maia Sandu a menţionat că este extrem de onorată să se afle la Paris, pentru a impulsiona relaţiile politice, economice şi culturale dintre cele două ţări. Cu referire la situația curentă de la noi, preşedintele moldovean a menționat ca priorități ieșirea din impasul politic prin alegeri parlamentare anticipate și instalarea unui guvern cu competențe depline.  

Totodată, Sandu a declarat că a cerut ajutorul autorităţilor franceze în vederea accesării mai rapide a vaccinului anti COVID-19. În acest sens, în luna martie, la Chişinău va veni un grup de experţi pentru a se documenta.

Astăzi, preşedintele Maia Sandu urmează să aibă o întrevedere cu omologul său francez, Emmanuel Macron.

Ea mai are programate întâlniri cu președintele Senatului francez, Gérard Larcher, secretarul general al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, precum şi cu reprezentanţii Asociaţiei Patronale şi ai businessului din Franţa.

Vizita Maiei Sandu la Paris se încheie astăzi.


Preluat de la: Publika.md