Maia Sandu, despre Guvernul pe care l-a condus: "În cinci luni a înregistrat realizări importante"

În cinci luni a înregistrat realizări importante. Asta spune candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate la funcţia de preşedinte, Maia Sandu, despre Guvernul pe care l-a condus în perioada iunie – noiembrie 2019.

Potrivit liderului PAS, alături de echipa sa de miniştri, a reuşit să aducă în ţară asistenţă financiară externă, în valoare de peste două miliarde de lei, a stopat unele scheme de corupţie şi a implementat mai multe iniţiative sociale. 

Printre acestea, a fost menţionată majorarea indemnizaţiei unice la naşterea copilului cu 1600 de lei şi de câteva ori a celor pentru gărzile de noapte a personalului medical şi non medical, dar şi activităţile pentru stoparea programului de acordare a cetăţeniei în schimbul investiţiilor sau pentru demonopolizarea comerţului cu nuci, carne, metale şi tehnologii informaţionale.

Totodată, a fost amintită achiziţia unui aparat pentru radioterapie, necesar pacienţilor oncologici, în valoare de peste un milion de euro, accelerarea construcţiei gazoductului Iaşi-Chişinău şi stabilirea mai multor iniţiative în proiectul bugetului pentru anul 2020. Maia Sandu va fi cu numărul şase în buletinul de vot.


Preluat de la: Publika.md