Maia Sandu comentează eliberarea lui Veaceslav Platon: Justiția lui Igor Dodon, în acțiune

Și liderul Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, a venit cu o reacție după ce omul de afaceri, Veaceslav Platon, a fost eliberat din detenție.

„Justiția lui Igor Dodon, în acțiune. În timp ce sute de mii de oameni au rămas fără surse de venit și trec prin zile negre, numărând fiecare leu, hoții care au preluat bănci și companii de asigurări, au cumpărat deputați, judecători, procurori, au spălat miliarde de bani murdari sunt lăsați în libertate ca să continue aceste fărădelegi. Dodon îi eliberează pe toți, unul câte unul. Aceasta este justiția lui Igor Dodon. O justiție care a rămas la cheremul grupărilor criminale. Nici procurorii care închid ochii la scheme de delapidare, nici judecătorii care iau decizii la comandă și nici politicienii care spun că țin situația sub control nu plătesc pentru banii furați din bănci, pentru deciziile curților internaționale de arbitraj și nici pentru despăgubirile de la CEDO. Acești bani îi plătim noi, cetățenii. Astăzi vina pentru această nedreptate o poartă doar Igor Dodon. Atunci când s-a opus reformei justiției și a promis judecătorilor corupți protecție, atunci când a dat jos guvernul ca să oprească reforma justiției, atunci Igor Dodon a permis și eliberarea bandiților din închisori”, a declarat Maia Sandu.

Menționăm că și reprezentantul Platformei DA, Alexandru Slusari, a comentat decizia magistraților, menționând că aceasta ar discredita Procuratura Generală.

Procuratura Generală precizează, într-un comunicat, că magistrații au dispus astăzi, 15 iunie, suspendarea imediată a executării sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 20 aprilie 2017, emisă în privința lui Veaceslav Platon, prin care acesta fusese condamnat la 18 ani închisoare pentru escrocherie, spălare de bani și corupere activă. 


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie