Maia Sandu a întors Parlamentului Strategia de reformare a justiţiei. Reacţia ministrului Justiţiei: Este o acţiune iresponsabilă

Preşedintele Maia Sandu a întors Parlamentului pentru reexaminare Strategia de reformare a justiţiei. Şeful statului a solicitat includerea în document a unor măsuri, fără de care aceast strategie nu poate fi realizată.

„Nu ne mai permitem să aprobăm Strategii care arată bine pe hârtie, dar nu aduc schimbări reale în justiție”, a argumentat Maia Sandu. 

În replică, ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, a calificat gestul Maiei Sandu drept unul iresponsabil. Într-o postare pe Facebook, Nagacevschi menţionează că APCE a recomandat ţării noastre, la finele lunii ianuarie, să implementeze strategia și Planul de acțiuni promovat de MJ, cu evaluarea judecătorilor și procurorilor.

„Recent, în cadrul unei întruniri extinse la Guvern, Olesea Stamate, consilier prezidențial a declarat că Președintele va promulga Strategia și Planul de acțiuni pe justiție. Azi Președintele a restituit aceste documente Parlamentului. Această acțiune iresponsabilă va afecta cu certitudine imaginea RM. Sunt convins că Parlamentul va da dovadă de responsabilitate, spre deosebire de Președinte. Mă bucur că avem o republică parlamentară”, a scris Fadei Nagacevschi.

 


Preluat de la: Publika.md