Maia Sandu a avut o conversație telefonică cu Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO. Despre ce au discutat oficialii

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o conversație telefonică cu Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO. Anunţul a fost făcut chiar de şefa statului, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook. 

„I-am mulțumit domnului Stoltenberg pentru mulți ani de sprijin și parteneriat cu Republica Moldova, inclusiv pentru ajutorul de echipament medical pentru a preveni răspândirea infecției COVID-19. Inclusiv ca urmare a cooperării cu NATO, Republica Moldova a reușit treptat să-și consolideze parteneriatele externe, să inițieze reforma sectorului de securitate și să înceapă procesul de modernizare a armatei naționale”, a scris Maia Sandu.

În cadrul discuţiei oficiale Sandu a ţinut să accentueze prioritățile sale în calitate de președinte, precum lupta împotriva corupției, angajamentul de a depune eforturi pentru a construi un stat sigur pentru cetățeni, dar și previzibil la nivel internațional.

„Am menționat că Republica Moldova are nevoie atât de o politică externă activă, cât și de proiecte de cooperare concrete cu partenerii noștri externi. Rolul acestor parteneriate este să aducă beneficii cetățenilor Republicii Moldova, să fortifice instituțiile statului, astfel încât Republica Moldova să devină un stat democratic, cu instituții funcționale și un factor de stabilitate în regiune”, a menţionat Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu. 


Preluat de la: Publika.md