Mai mulți președinți de raioane și primari din ţară și-au declarat susținerea pentru Dodon, în turul doi

22 de președinți de raioane și peste 200 de primari din satele din nordul țării și-au declarat susținerea față de candidatul independent Igor Dodon în turul doi al alegerilor prezidențiale. Este vorba despre președinții din raioanele Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Ocnița, Rîșcani, Soroca. Declarația a fost făcută de către președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, în cadrul unui briefing de presă.

”Ne declarăm susținerea pentru candidatul Igor Dodon la funcția de președinte a Republicii Moldova. Noi conducem sate și orașe din nordul republicii. Reprezentăm populația acestor regiuni, unde locuiesc moldoveni, ucraineni, ruși, romi, evrei și reprezentanți ai altor etnii. Vorbim acum din numele cetățenilor care doresc să trăiască bine într-o țară stabilă, unde fiecare cetățean se respectă reciproc, indiferent de limba vorbită. Pe oamenii din localitățile noastre îi interesează să aibă drumuri bune, acces la apă potabilă și să fie luminate străzile. Producătorii agricoli din nord, care exportă fructe și legume în Rusia sunt foarte îngrijorați de situația, în care dacă se schimbă președintele nu vor mai fi preluingite previlegiile pentru export pe piața rusă. Aceasta înseamănă pierderi de sute de milioane de lei, înseamănă falimentarea fermierilor, lipsa locurilor de muncă. De aceasta noi toți alegem un președinte echilibrat, care să poată vorbi atât cu Rusia, cât și cu Europa. Pe 15 noiembrie votăm Igor Dodon.”, a declarat președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac.

Totodată, prezent la eveniment, președintele raionului Cahul și-a declarat, de asemenea, susținerea pentru Igor Dodon la alegerile prezidențiale.

”Noi reprezentăm 7 raioane de la sudul țării și peste 60 de primării, regiune cu oameni harnici. Susținem candidatul independent, Igor Dodon. Îndemnăm toți oamenii buni din sudul țării să voteze cu Igor Dodon. Sandu vrea să lichideze jumătate din satele țării, să distrugă mai bine de 2/3 din raioane. Doar Igor Dodon președinte poate asigura exporturile de struguri atât în est cât și în vest. Ne dorim un președinte echilibrat. Îndemnăm pe toți oamenii de bună credință să votăm Igor Dodon.”, a afirmat președintele raionului Cahul, Cenușă Marcel.


Preluat de la: Publika.md