Mai mulți politicieni moldoveni, nemulțumiți de gestul autorităților de la Chișinău de a primi donaţiile sub podul din sectorul Telecentru

Mai mulți politicieni moldoveni și-au exprimat nemulțumirea și au menționat că nu aprobă gestul autorităților de la Chișinău de a primi donaţiile sub podul din sectorul Telecentru.

Primii care au reacţionat au fost democraţii, colegii de alianţă ai PSRM. Pavel Filip și-a exprimat nemulțumirea că cele 20 de camioane cu ajutor umanitar românesc nu au fost lăsate să intre în PMAN.

Pentru un astfel de ajutor se mulțumește nu sub pod, ci în Piața Marii Adunări Naționale, unde în 1989 700 mii de oameni au cerut ca limba română să fie limbă oficială. Am comunicat colegilor încă de miercuri aceste nemulțumiri şi regret decizia Guvernului, a scris Filip. Iar reprezentanţii grupului PRO MOLDOVA mulțumesc României pentru suport şi califică drept ruşinoasă primirea ignorantă a Chişinăului.

De aceeaşi părere sunt şi reprezentanţii PAS.

IGOR GROSU, secretarul PAS: „Mulţumim fraţilor români pentru ajutor. Partea proastă este că nu s-a dorit să găsească un loc mai bun pentru a întâmpina. Acesta trebuia să fie Piaţa Marii Adunări Naţionale. S-a făcut de râs, asta e.”

Iar cei de la PPDA au anunţat că aleşii lor locali au depus o înştiinţare la Primărie pentru a organiza ceremonia în Piaţa Marii Adunări Naţionale, dar nu au primit niciun răspuns. Edilul Capitalei le reproşează însă consilierilor că nu cunosc prevederile legale.

ION CEBAN, primarul Capitalei: „Nu este de competenţa autorităţii locale să autorizeze sau nu autorizeze astfel de ceremonii „

Întrebat cum comentează decizie a autorităţilor de la Chişinău de a întâmpina convoiul cu ajutoare umanitare sub podul de la Telecentru, ambasadorul Daniel Ioniţă a evitat să dea un răspuns.

DANIEL IONIȚĂ, ambasadorul României la Chișinău: ” – Cum calificați asta? Suntem la Leușeni. Am intrat pe teritoriul Republicii Moldova.Vom urma întocmai programul care ne-a fost pregătit de autoritățile din Republica Moldova.”

În replică la toate aceste acuzaţii, consilierul prim-ministrului, Ion Chicu, Vitalie Dragancea, a declarat la emisiunea Publika Report că se încearcă politizarea acestei donaţii: 

„Se profilează a competiție între cine este mai pro-român și mai puțin pro-român. Valoarea acestui ajutor, în această perioadă complicată, este extrem de mare.”

Mai mult, Dragancea a argumentat refuzul de a primi camioanele în centrul Capitalei prin starea de urgenţă care impune un şir de restricţii în cazul organizării unor astfel de ceremonii.


Preluat de la: Publika.md