Mai mulţi locuitori din Hârtopul Mare, victime ale unui consătean. Bărbatul i-ar fi determinat să ia pentru el credite de sute de mii de lei

Mai mulţi locuitori din satul Hârtopul Mare, raionul Criuleni, se plâng că au ajuns victimele unui consătean. Vitalie Serbinov i-ar fi determinat să ia pentru el credite de sute de mii de lei de la companii de microfinanţare. În această seară, păgubiţii sunt invitaţii emisiunii „Vorbeşte Moldova” de la Prime.

O femeie spune că s-a pomenit cu o datorie de 130 de mii de lei. Lilia Ţurcan povesteşte că a fost rugată de consăteanul său să ia un credit pe numele ei, după care îi va întoarce datoria.

„El zice vreau să mă ajuţi, hai te rog până la pământ. Haide te rog să iau un credit. Nu te teme că acolo nu controlează nimeni, nimic. Eu tot o să fac şi tot o să întorc.”, a povestit victima, Lilia Ţurcan.

Şi nu doar Lilia ar fi fost trasă în ţeapă. În capcana bănuitului ar fi căzut şi alte persoane, precum rude, vecini, colegi de muncă şi chiar fostul primar al localităţii.

– Ce sumă aţi împrumutat?
– 50 de mii.
– Credit de 100 de mii.
– Stai liniştit că aicea tot o să fie bine, întorc eu banii, nu îţi bate capul.

Aflaţi în ediţia de astăzi cum a reușit Vitalie Serbinov să-și convingă consătenii să ia împrumuturi, unde se află acum bărbatul și ce spune în apărarea sa. Emisiunea „Vorbeşte Moldova” poate fi urmărită de luni până joi, de la 20:00, pe Prime.


Preluat de la: Publika.md