Maestrul Eugen Doga, mesaj dur adresat lui Ion Chicu: Nu știți ce face un artist dacă e fluierat în sală? Pleacă, cu rușine

Marele compozitor Eugen Doga i-a adresat un mesaj dur lui Ion Chicu, în care a menționat că s-a simțit umilit și i-a sugerat premierului să demisioneze. 

”Mi-e rușine, m-am simțit umilit și eu, și toți oamenii de bună credință. Ce muscă v-a mușcat că atât de iute v-ați întors cu spatele spre țară-frate, după cum o numiți și dumneavoastră, care fără nici o umbră la gândire sau la fapte ne ajută necondiționat, ne repară grădinițele și școlile, construiește și repară lăcașele de cultură, luptă împreună cu medicii noștri cu Corona- virus 19, trimite camioane și avioane cu materiale umanitare, de care are nevoie și România, pentru populația noastră. Noi, artiștii, ducem numele frumos al țării în lume. Datorită artei noastre, nu declarațielor scandaloase, ne cunoaște lumea de bine, ne stimează și ne întinde mâinele de ajutor. Ba chiar și ne aplaudă.

Mi-e rușine, pentru că ați vorbit nu prea prietenos din numele țării. Cu ce obraz vom merge noi peste Prut să cântăm, să creăm, să ne bucurăm împreună ca frații, ca buni vecini?! Bănuesc că vom auzi din nou, ca în timpurile nu prea îndepărtate, că „acolo la voi ( în RM) au o atitudine urâtă față de România”, a scris Eugen Doga pe pagina sa de Facebook. 

Maestrul a menționat că premierul nu are motive serioase pentru asemenea mesaje, pentru că țara pe care o conduce se află la culmea sărăciei. 

”Șuvoaiele de bani reali, nu cei promiși, veniți din Occident deseori rămân neobservați și autorii acestor tranzacții nu primesc un cuvânt frumos de mulțumire, așa cum ne-au învîțat părinții. Nu știți ce face un artist dacă e fluierat din sală? Pleacă, cu rușine”, a conchis maestrul Eugen Doga.


Preluat de la: Publika.md