Lupte crâncene pentru ultimele patru locuri de la Campionatul European de fotbal

Lupte crâncene s-au dat aseară pentru ultimele patru locuri de la Campionatul European de fotbal. În urma barajului din Liga Națiunilor, Macedonia de Nord, Ungaria, Scoția și Slovacia s-au calificat la turneul final, reprogramat pentru anul viitor.

Ungaria a dispus de Islanda după un meci cu un deznodământ dramatic. Nordicii au condus cu 1-0 până în minutul 88, după un gol marcat din lovitură liberă de Gylfi Sigurdsson. Ungurii nu au renunțat la luptă și au întors pe final scorul. Loic Nego a egalat, iar când meciul părea că merge în prelungiri, Dominik Szoboszlai a marcat, în minutul 90+2.

Maghiarii vor juca în grupa „morții” la Campionatul European, cu Franța, campioana mondială în exercițiu, Germania, dar și deținătoarea titlului european, Portugalia.

Macedonia de Nord s-a calificat în premieră la un turneu final după ce a învins Georgia. Partida de la Tbilisi s-a terminat cu scorul de 1-0, iar golul victoriei a fost marcat de veteranul Goran Pandev, în minutul 56. Macedonenii vor juca în grupa C, cu Olanda, Austria și Ucraina, urmând a disputa două partide la București.

Slovacia merge și ea la EURO, după ce a trecut de Irlanda de Nord doar după prelungiri. Slovacii au condus cu 1-0 din minutul 17, grație golului lui Juraj Kucka, dar în minutul 88, Paddy McNair a egalat. Partida a intrat în prelungiri, iar Michal Duris a marcat golul calificării în minutul 110. Slovacia a fost repartizată în Grupa E, cu Spania, Polonia și Suedia.

Scoția s-a calificat și ea după un meci incredibil cu reprezentativa Serbiei, care s-a terminat doar după loviturile de departajare. Elevii lui Steve Clarke au deschis scorul în minutul 52, prin Ryan Christie, dar sârbii au egalat prin vedeta Luka Jovic în minutul 90. După cele două reprize de prelungiri scorul a fost tot 1-1, iar calificare s-a decis la penalty-uri, unde scoțienii au fost mai buni.

Aleksandar Mitrovic a ratat al 5-lea penalty al sârbilor, iar Scoția a obținut calificarea la EURO-2020, unde va juca într-o grupă cu Anglia, Croația și Cehia.


Preluat de la: Publika.md