Luptătorii moldoveni, în fața ultimei șanse de calificare la Olimpiada de la Paris

În vîrstă de 27 de ani, Maxim Saculțan țintește prima sa calificare la Olimpiadă. Acesta a fost aproape să ajungă la Jocurile Olimpice de la Paris, însă a ratat calificarea în finală la turneul pre-olimpic de la Baku.

Luptătorul care combină sportul cu muzica este optimist înaintea competiției de la Istanbul. Ca și ceilalți luptători, Saculțan trebuie să se claseze pe locul 3 în categoria de greutate de 65 de kilograme. Maxim a declarat că în cazul unei calificări la Olimpiadă, va scoate un nou album dedicat acestei performanțe.

„Am albumum pregătit care se numește Paris. Fizic cred că sînt gata. Pînă în debutul turneului voi fi gata sută la sută. Psihologic mi-am revenit după ce am ratat calificarea la turneul de la Baku.”, a declarat Maxim Saculțan

Alături de Saculțan, la Istanbul vor mai concura alți 3 luptători din Republica Moldova. Vasile Diacon în categoria de greutate de 74 de kilograme, Radu Lefter la 97 de kilograme, iar în categoria de greutate de 86 de kilograme, antrenorul lotului național Roman Dermenji va alege între Ion Ichizli și Gheorghe Rubaev.

„Va fi ultimul turneu pre-olimpic. Fiecare sportiv își dorește să ajungă la Jocurile Olimpice și cred că vor fi lupte aprige.”, a menționat luptătorul Vasile Diacon

„Eu cred în fiecare dintre ei că se pot califica. Sper să ne ajute Dumnezeu să avem o zi norocoasă și să avem o tragere la sorți bună. Va fi complicat, însă sper să ajungem la Jocurile Olimpice.”, a afirmat antrenorul Roman Dermenji

Pentru a-și aduce discipolii la forma cea mai bună, staff-ul tehnic în frunte cu Roman Dermenji a decis organizarea unui cantonament de pregătire cu particparea loturilor Romîniei, Estoniei și Italiei. Vedeta italienilor este Frank Chamizo.

Luptătorul cu origini cubaneze, este dublu campion mondial, cvadruplu campion european și medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. Paradoxal, acesta încă nu este calificat la Olimpiada de la Paris, și va lupta la turneul de la Istanbul pentru a ajunge în capitala Franței.

„Nu sînt pentru prima dată în Republica Moldova. Țara voastră mă încarcă cu energie pozitivă. Este ceva diferit în aceste pregătiri. Doresc să fiu în formă maximă înaintea turneului de la Istanbul.”, a declarat luptătorul Frank Chamizo

Turneul mondial pre-olimpic se va desfășura în perioada 9-12 mai. Pînă acum, Republica Moldova are 10 sportivi calificați la Olimpiada de vară.


Preluat de la: Noi.md