Lucrările la Autostrada Unirii (A8) vor demara cu podul de la Ungheni

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica a dezvăluit la finele săptămânii trecute rezultatele vizitei sale la București, unde s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban și cu miniștrii Cabinetului acestuia. Edilul-șef susține că în discuțiile cu premierul României a abordat mai multe teme, printre care realizarea Autostrăzii Unirii (A8), transmite ziarulevenimentul.ro.

Referitor la proiectul vizând realizarea Autostrăzii „Unirii” (A8 – Tg. Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni), acesta se află în diferite faze. „Cel mai avansat segment este podul de la Ungheni. Acesta mai are nevoie de un singur aviz din partea organismelor de mediu, după care intră în licitație de execuție. Aceasta ar putea începe în luna iulie. Vorbim de o investiție de 100 de milioane de euro, a cărei finalizare va avea loc în următorii doi ani”,a spus Chirica.

Menționăm că pe tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț este în derulare în prezent activitatea de revizuire a Studiului de Fezabilitate, urmând ca în decembrie 2020 să fie adus la CNAIR documentația spre aprobare. Din momentul când se predă această documentație, va fi întocmit caietul de sarcini (n.r. pentru licitația de proiectare și execuție). Șefii de la CNAIR estimează că anul viitor ar putea fi lansată procedura de proiectare și execuție.

În schimb, pe tronsonul Târgu Neamț – Iași, în prezent se află în curs de elaborare documentația de atribuire pentru revizuire Studiu de Fezabilitate și proiect Roșu (n.r. proiect tehnic realizat dinainte). Se preconizează ca în luna iulie aceasta să fie elaborată, după care va fi lansată licitația.


Preluat de la: Publika.md