Lucrări de reparaţie pe acelaşi loc. Explicaţia autorităţile privind avaria podului de la Hruşova (FOTO)

O porţiune din podul rutier de la intrarea în satul Hruşova din raionul Criuleni, s-a prăbuşit sâmbăta trecută. Vorbim despre un sfert de con, de care se ţine piatra să nu cadă de pe baza structurii. Responsabilii de la Administrația de Stat a Drumurilor ne-au comunicat că au inspectat deja locul incidentului și au dat asigurări că nu există niciun pericol. Antreprenorul care s-a ocupat de lucrări a refuzat să comenteze neregula de la pod. Proiectul, pentru care s-au alocat peste 16 milioane de lei, urma să fie dat în exploatare la sfârşitul acestei luni. 

Echipă postului nostru de televiziune a mers în zona podului şi a a întâlnit un grup de muncitori, însoţit de şeful de şantier. Niciunul dintre ei însă nu a vrut să discute cu reporterul nostru. 

„- Da puteţi să ne spuneţi ce s-a întâmplat cu podul?
– Duceţi-vă şi întrebaţi-l pe cel care a făcut şi nu mă … (BIP).
– Dar măcar aţi fost anunţat că ceva s-a prăbuşit? Spuneţi-ne, vă rog, ce s-a întâmplat cu acest pod? Dumneavoastră cunoaşteţi? „

Am solicitat o reacţie de la Administraţia de Stat a Drumurilor. Reprezentanţii instituţiei ne-au comunicat că a inspectat podul şi au recunoscut că a fost admisă o neregulă. 

„Ce vedeţi dumneavoastră acolo a fost o consolidare a unui sfert de con, care a fost făcută neconform de către antreprenor, în lipsa responsabilului tehnic. Acesta urmează să-şi remedieze reglementările şi să respecte toate consecinţele. Nu este niciun pericol pentru conducătorii auto”, a declarat Sergiu Galuşca, directorul adjunct al Administrației de Stat a Drumurilor. 

Lucrările de reparaţie a podului de la Hruşova au costat peste 16 milioane de lei. Podul urma să fie dat în exploatare la sfârşitul acestei luni. Din cauza incidentului, evenimentul a fost amânat cu câteva săptămâni.


Preluat de la: Publika.md