Lovitură dură pentru Simona Halep. A fost suspendată temporar pentru doping

Simona Halep, campioana de la Roland Garros și Wimbledon a fost testată pozitiv la Roxadustat, substanță inclusă pe lista substanțelor interzise a Agenției Mondiale Anti-Doping din 2022. Informaţia a fost confirmată de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.

Roxadustat se folosește împotriva anemiei, este un inhibator al prolil-hidroxilazei HIF și stimulează producția endogenă de eritropoietină și producția de hemoglobină și celule roșii din sânge.

Sportivii pot folosi această substanță pentru a crește oxigenarea mușchilor, astfel crescând și rezistența la efort fizic.

La scurt timp după ce s-a aflat despre suspendare, Simona Halep a reacţionat cu un mesaj în care se justifică.

”Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr! Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

În întreaga mea carieră, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, este complet împotriva principiilor și valorilor cu care am fost educată. În fața unei astfel de situații, mă simt confuză și trădată.

Voi lupta până la final să demonstrez că nu am luat niciodată conștientă o substanță interzisă. Am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu este vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare, despre dragostea pentru tenis pe care o am de 25 de ani”, a scris Simona Halep.

 

 


Preluat de la: Publika.md