Loteria Națională susține medicii din țară. Spitalele raionale din Sângerei, Glodeni și Bălți au primit loturi de echipamente de protecţie anti-COVID

„Loteria Naţională” continuă să ofere ajutor medicilor aflaţi în prima linie de luptă cu noul coronavirus. Campania socială „Avem grijă de Dumneavoastră” a ajuns în raioanele Sângerei, Glodeni, precum și în municipiul Bălți, unde au fost distribuite loturi de echipamente de protecţie anti-COVID. Până acum, 23 de spitale au beneficiat de suport. Prin aceste donaţii, echipa „Loteriei Naţionale” vrea să aducă mai multă siguranţă celor care îşi pun propria viaţă în pericol, salvând alte vieți.

Loteria Naţională îşi propune să ajungă în peste 30 de spitale raionale, care vor primi câte 30 de costume de protecţie, 250 de perechi de mănuşi, 1 000 de măşti și câte 100 de litri de lichid bactericid pentru dezinfectarea mâinilor.

În spitalele din raioanele Sângerei și Glodeni, echipa Loteriei Naţionale a fost întâmpinată cu multă gratitudine.

„Ajutorul material primit de la Loteria Moldovei este binevenit. La moment vrem să mulțumim și să vă invităm data viitoare cu ajutor posibil pentru noi.”, a spus șeful secției triaj COVID-19 în IMSP Spitalul Sângerei, Carolina Unlu.

„Noi folosim în jur de 33 de costume de protecție, 50 de măști, respiratoare și tare mult dezinfectant. Vreau să mulțumesc Loteriei Naționale care a adus suport cu echipament de protecție de care avem nevoie în fiecare zi.”, a menționat directorul IMSP Spitalul Raional Glodeni, Vasile Lazăr.

În condiţiile în care situația pandemică se agravează, iar numărul pacienților crește de la o zi la alta, şi medicii de la spitalul municipal din Bălți au spus că suportul oferit în cadrul campaniei „Avem grijă de Dumneavoastră” este foarte util.

„Avem desfășurate 215 paturi dintre care avem 16 paturi de terapie intensivă. Suntem bucuroși că sunt persoane de bună credință și ne vin în ajutor în protejarea lucrătorilor medicali în lupta cu această infecție.”, a afirmat șeful centrului COVID-19, Spitalul Clinic Municipal Bălți, Vladimir Pascaru.

Anterior, şi Institutul de Medicină Urgentă a primit în dar un aparat performant de ventilare a plămânilor.

Campania ”Avem grijă de Dumneavoastră” reprezintă o continuare a iniţiativelor sociale, lansate în aprilie de „Loteria Națională”. De atunci şi până acum, 6 200 de familii din zeci de sate au beneficiat de colete alimentare și dezinfectanţi.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie