Loteria Națională a oferit ajutor de peste 780 de mii de lei oamenilor și sistemului de sănătate

În jur de 4200 de familii din Republica Moldova au primit ajutor din partea Loteriei Naționale, în timpul stării de urgență. În cadrul campaniei ”Stați acasă, noi vă ajutăm”, în perioada 17 aprilie – 16 mai, echipa Loteriei a mers prin 41 de sate și a oferit seturi cu produse alimentare de primă necesitate și dezinfectanți pentru vârstnici, persoane cu dizabilități și familii cu mulți copii. 

Ajutoarele au ajuns la primării și au fost duse acasă celor care au nevoie de ajutor. În acest scop, Loteria Națională a oferit autorităților locale peste 1100 de litri de carburanți. Majoritatea beneficiarilor spun că aceste pachete alimentare le-au permis să reziste în perioada restricțiilor, când mulți nu puteai nici măcar să iasă din curte.

Campania s-a încheiat în satul Churchi, raionul Orhei. La rugămintea Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chişinăului şi al Întregii Moldove, echipa Loteriei Naționale a venit cu 200 de seturi de produse alimentare pentru oameni.

”Prietenul se cunoaște la nevoie și salutăm cu mare drag reprezentanții Loteriei Naționale, care au răspuns apelului nostru și au repartizat și pentru enoriașii cu nevoii speciale din vicariatul nostru 200 de pachete alimentare care vor fi împărțite de către preoți pe la casele creștinilor”, a spus Preasfințitului Siluan.
În cadrul campaniei, Loteria Națională a oferit Institutului de Medicină Urgentă un aparat performant de ventilare a plămânilor. Echipamentul medical este deja folosit în tratamentul pacienților diagnosticați cu virusul COVID-19 și care sunt în stare gravă.


Șeful Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu, a precizat că aparatele de genul celui donat de Loteria Națională sunt cele mai solicitate în prezent pentru tratamentul pacienților în stare gravă. Potrivit lui, echipamentul oferit înseamnă șanse considerabil mai mari pentru mai mulți pacienți de a reveni acasă, la familii, la cei dragi.

Valoarea totală a asistenței oferite de Loteria Națională pentru combaterea coronavirusului COVID-19 este de peste 780 de mii de lei.  


Preluat de la: Timpul.md