Locuitorii din Stăuceni așteaptă schimbări după noul statut al localității

„Suntem onorați de obținerea statutului de oraș și acest lucru a fost posibil datorită faptului că avem îndeplinite toate condițiile legislației în acest sens, și aici ne referim la rețele inginerești, infrastructura drumurilor, instituțiile publice, numărul populației, dar și altele”, a declarat Alexandru Vornicu, primarul din Stăuceni.

Locuitorii din Stăuceni spun că așteaptă acum o viață și mai bună, cu noi oportunități, mai ales pentru tineri, care de multe ori aleg calea străinătății: „Mă gîndesc că o să vie investiții mai multe la noi în comună, înseamnă că o să se facă și mai multe, o sa fie investițiile drept la noi în orășel”. „Oportunități mai mari pentru cetățeni, tineri, noi oportunități de dezvoltare, finanțe mai ușor de accesat”, afirmă locuitorii.

Alții spun însă că niciodată nu s-au considerat locuitori ai unui sat. Și asta datorită posibilităților de care s-au bucurat, fiind aproape de capitală: „Eu demult mă simt orășean”. „În principiu, știți, noi nu am simțit că nu era oraș, deoarece sîntem lîngă oraș, dar sînt posibilități, totul la noi este bine, eu nu știu dacă mai vreau ceva”, au spus oamenii.

Primarul orașului Stăuceni a specificat că statutul va oferi posibilități, iar Stăuceni va deveni oraș adevărat.

„Acest statut ne va oferi oportunitatea să accesăm fonduri UE destinate orașelor, să avem noi înfrățiri cu orașe, cu capacitatea din Romînia, de la care avem multe de învățat. De asemenea, vom avea o mare putere decizională pe domenii, precum transport public, dar și servicii de sănătate”, afirmă Alexandru Vornicu.


Preluat de la: Noi.md