Locuitorii din diferite părți ale Pămîntului, speriați de o strălucire stranie apărută pe cer în timpul nopții

Mulți sînt interesați de întrebarea principală: ce se află în spatele acestei străluciri și care este natura ei? Nu a făcut fără, desigur, presupunerile obișnuite despre invazia extratereștrilor.

Locuitorii din diferite părți ale Pămîntului împărtășesc fotografii și comentarii despre fenomenele ciudate observate. Unii nu se îndoiesc că este vorba despre invazia planetei extratereștrilor, se presupune că ei încearcă să stabilească un contact cu oamenii.

Oamenii exprimă o varietate de ipoteze cu privire la ceea ce reprezentanții altor civilizații ar putea dori să transmită cu semnalele lor. Dar oamenii de știință sînt înclinați spre versiuni mai explicabile și mai ușor de înțeles.

Potrivit reprezentanților lumii științifice, strălucirea în diferite părți ale planetei se poate datora impactului condițiilor atmosferice asupra particulelor din straturile înalte ale atmosferei.

De exemplu, strălucirea verde poate fi provocată de interacțiunea luminii solare cu atomii din aer. Iar razele aurii și albastre pot fi rezultatul interacțiunii particulelor solare cu ionii din gaze. O astfel de luminescență, deși rară, nu este un fenomen nou pentru știință.


Preluat de la: Noi.md