Locuitorii Capitalei, despre amenzile usturătoare aplicate pentru aruncarea gunoiului la întâmplare

Amendă de 1800 de lei sau până la 60 de ore de muncă în folosul comunităţii riscă toţi cei care aruncă gunoi la întâmplare. Noul regulament aprobat de autorităţile municipale prevede sancţiuni usturătoare şi pentru agenţii economici. Dacă vor încălca regulile ei trebuie să achite până la 9000 de lei.

Oamenii salută această îniţiativă, deşi unii dintre ei, consideră că sumele sunt prea mari. 

– Păi da, e o idee bună.
– Vă pare o sumă mare sau e mică? Sau trebuie să o schimbe?
– Cred că cam mare.

„Pentru cei care câştigă bani va fi o lecţie bună, dar iată tinerii care învaţă la universităţi au nevoie de altă profilaxie. Trebuie să le fie pusă mătura în mâini şi să facă ordine.”.

„Cred că este o idee bună, pentru că noi trebuie să îngrijim de oraşul nostru, să ne străduim ca oraşul nostru să fie unul european. Oamenii trebuie singuri să înţeleagă că e nevoie să îngrijească ca de casa lor.”.

Cei care vor aplica sancţiuni vor fi agenții constatatori, polițiștii dar și responsabilii preturilor.

„După părerea mea trebuie să fie cu succes pentru că la noi oamenii, hai să spunem aşa până când unu nu primeşte o amendă bună şi nu merge de la o ureche la alta acest mesaj. Oamenii nu se conformează cu legislaţia.”, a afirmat pretorul sectorlui Râşcani, Vlad Melnic.

La intrarea în parcurile şi scuarurile din oraş vor fi instalate panouri informative, unde va fi afişată valoarea amenzilor. Regulamentul va fi aplicat şi pentru încălcările din curţile de bloc.


Preluat de la: Publika.md