Locuitorii Capitalei care au ajuns în prima zi de Blajini la poarta cimitirului cu flori şi pomeni, indignaţi de faptul că trebuie să facă cale întoarsă

Locuitorii Capitalei s-au pomenit într-o situaţie confuză după decizia luată de dimineaţă de comisia municipală de sănătate publică, în baza căreia, cimitirile din municipiului Chișinău vor fi închise astăzi şi următoarele două zile. Aşa că mulţi dintre cei care au ajuns în prima zi de Blajini la poarta cimitirului cu flori în mână şi pomeni, au făcut cale întoarsă. Autorităţile Capitalei spun că au luat această hotărâre, întrucât numărul de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 înregistrate zilnic este, în continuare, foarte mare.

„- Parcă ne-au permis să venim la cimitir.
– S-a permis, dar de astăzi este decizia Comisiei Naţionale pentru Sănătate Publică.
– Of, doamne”.

„Au închis cimitirul, uitaţi-vă, am venit cu flori şi e închis. Au scris peste tot că va fi deschis cimitirul, dar lumea vine cu flori, dar poarta este închisă. Ei au luat decizia, dar lumea a cumpărat pomeni”.

Oamenii erau indignaţi că au cheltuit bani pentru a cumpăra pomeni şi flori, iar acum nu au cui să le dea.

„Cum nu ne permite să intrăm. Dar până acum de ce au permis să intre lumea. Foarte bine că nu permite şi ce să fac eu acum cu florile? Voiam să le sădesc, nu să împart pomeni. Ce să fac?”

De câteva zile, autorităţile centrale au îndemnat oamenii să stea acasă de Paştele Blajinilor. Premierul, ministrul Sănătăţii şi şeful Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică au făcut apel la oameni să nu meargă la cimitire. Potrivit acestora, situaţia epidemiologică din ţară este gravă.

De Paştele Blajinilor, 3000 de poliţişti, carabinieri şi salvatori sunt la datorie pentru a asigura ordinea publică în cele aproape 1500 de cimitire din ţară.


Preluat de la: Publika.md