Locuință din raionul Sîngerei, distrusă de o butelie cu gaz

Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14:00. Deflagrația s-a produs de la o butelie de gaz propan-butan în interiorului unei locuințe, notează Noi.md.

La fața locului, au ajuns trei echipe de salvatori și pompieri. Ei au stabilit că în urma exploziei, focul a cuprins două camere, dar și acoperișul casei cu suprafața totală de 100 m2.

În urma incidentului, proprietarul, un bărbat în vîrstă de 79 de ani a primit arsuri de gradul I în regiunea feței și membrelor superioare, fiind ulterior preluat la spitalul raional, în stare stabilă. Cauza și circumstanțele producerii incidentului urmează a fi stabilite.

Inspectorul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat cetățenii despre riscul exploatării buteliilor de gaz.

În plin sezon de încălzire al locuințelor, în vederea evitării situațiilor de risc, salvatorii recomandă cetățenilor să verifice minuțios toate instalațiile ce funcționează pe bază de gaze naturale, iar în caz de defecțiuni să solicite doar ajutorul specialiștilor în domeniu.


Preluat de la: Noi.md