Locatarii unor blocuri din sectorul Ciocana au pierdut procesul legat de ridicarea unor blocuri de 20 de etaje: Vom căuta dreptatea la CEDO

De mai bine de un an şi jumătate, locatarii unor blocuri din sectorul Ciocana al Capitalei luptă în instanţă cu o companie de construcţii. Oamenii sunt nemulțumiți că în fața clădirilor în care locuiesc vor fi ridicate trei blocuri înalte, cu peste 20 de etaje.

După ce Primăria Chişinău a emis o dispoziţie prin care a suspendat lucrările, reprezentanţii companiei au mers în instanță. La a șaptea ședință de judecată, Curtea de Apel a dat verdictul final și a respins decizia judecătoriei Râşcani, care hotărâse că certificatul de urbanism şi autorizaţia de construcţie emise de primărie sunt ilegale.

Avocatul locatarilor, Gheorghe Macovei, va contesta sentința la Curtea Supremă.

„Curtea de Apel a decis respingerea pe motiv că locatarii au încălcat termenii de adresare în instanţa de judecată. A fost şi miza pe care a mers compania de construcţie, invocând anumite calcule eronate pentru noi”, a menționat avocatul.

Marina Rătuşneac, unul dintre locatarii de pe strada Mircea cel Bătrân, spune că oamenii nu vor renunța la demersuri: „Urmează să mergem la Curtea Supremă de Justiţie şi dacă pierdem şi acolo o să ne căutăm dreptatea la CEDO. Noi luptăm cu încălcările care sunt la această construcţie. Noi luptăm ca ei să construiască aşa cum prevede legea”

Avocatul companiei de construcţii, Vladimir Grosu, nu a vrut să stea de vorbă cu noi.

În 26 iunie 2019, Primăria Capitalei, condusă atunci de primarul interimar Ruslan Codreanu, a emis o dispoziţie prin care a suspendat lucrările, pe motiv că autorizaţia de construcţie a fost emisă ilegal. Ulterior, şi primarul general Ion Ceban a emis o dispoziţie similară.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie