LIVE VIDEO, FOTO / „Noi suntem poporul – Dodon e trădătorul!”, scandează protestatarii

 

Veteranii războiului de pe Nistru au ieşit din nou să protesteze în faţa Parlamentului. Manifestanţii cer ca guvernarea să le examineze revendicările şi să le aprobe cerinţele lor sociale.

Supăraţi pe guvernare, veteranii spun că nu vor ceda: "Noi suntem poporul şi nu vom ceda".

Foto: Sergiu Litvinenco

Foto: Sergiu Litvinenco

„Noi suntem poporul – Dodon e trădătorul!”, scandează protestatarii.

Veteranii se află în fața Parlamentului și cer demisia lui Igor Dodon și a Guvernului. Ei îl acuză pe președintele Igor Dodon că acționează în detrimentul intereselor R. Moldova.


Ieri, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a organizat azi un briefing de presă, la care i-a atenționat pe protestatari să fie paşnici şi că oamenii legii nu vor toleraa acțiunile de dezordine în masă.

În urma protestelor de joi, Inspectoratul General al Poliţiei a pornit două procese penale. Unul a fost pornit pentru destabilizare în masă, chemare la violenţă şi ură, iar altul pentru împiedicarea exercitării activității de asigurare a ordinii publice. Totodată, poliţia a întocmit trei procese contravenționale pentru nesubordonatoarea cerințelor angajaților de Poliție, pentru nerespectarea măsurilor de sănătate publică, dar şi pentru blocarea drumului.


Preluat de la: Timpul.md