(LIVE) Reprezentanţii unor asociaţii de veterani au ieșit la protest în centrul Capitalei

Reprezentanţii unor asociaţii de veterani au ieșit la protest în centrul Capitalei.  Aceștia cer Guvernului indemnizaţii de trei mii de lei pentru fiecare, precum şi pentru văduve, poliţă de asigurare medicală pentru toată viaţa, călătorii gratuite cu transportul public, dar şi compensarea cu 50 la sută a facturilor la întreţinere.

Amintim că, ieri, membrii a opt asociaţii de veterani au venit cu un apel către colegii lor care au anunţat proteste și i-au îndemnat să renunţe la manifestaţie.

Într-un comunicat de presă, asociaţiile de veterani menţionează că în spatele organizatorilor protestului ar sta interese politice. Totodată, ei fac apel către doritorii de a participa la manifestaţie să nu reacţioneze la provocări, să stea acasă şi să respecte restricţiile impuse în perioada pandemiei de coronavirus. Şi asta deoarece, pericolulul de îmbolnăvire este foarte mare. 

Autorii apelului spun că cei care au ieșit la protest nu reprezintă vocea tuturor asociațiilor de veterani și că nu au discutat despre această intenție cu preşedinţii şi nici cu membrii organizațiilor. Mai mult, veteranii spun că problemele cu care se confruntă au fost aduse la cunoştinţa Consiliului național al veteranilor, au fost examinate, iar unele dintre ele au fost soluționate. Acum mai mult ca niciodată este nevoie de consolidarea societății și de susținere, nu de dezbinare, problemele trebuie soluţionate la masa de dialog cu autorităţile, nu în cadrul protestelor, mai spun veteranii.

Anterior, într-o postare pe Facebook, premierul Ion Chicu a scris că dialogul cu veteranii a fost o prioritate pentru Guvernul pe care îl conduce şi că mai multe doleanţe ale acestora au fost îndeplinite. Menţionăm că, pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus, sunt interzise manifestaţiile cu participarea a mai mult de 50 de persoane.


Preluat de la: Publika.md