Lionel Messi va rămână la FC Barcelona și în sezonul 2020-2021

Lionel Messi a ales să rămână la FC Barcelona și în sezonul 2020-2021. Fotbalistul spune că a luat această decizie doar pentru că președintele Josep Maria Bartomeu i-a transmis că poate pleca doar dacă un club achită clauza de reziliere uriașă, de 700 de milioane de euro.

„Eram sigur că pot pleca liber, președintele mereu mi-a spus că la finalul fiecărui sezon pot decide dacă rămân sau nu. Acum se bazează pe faptul că nu am spus asta înainte de 10 iunie, o dată la care eram în luptă pentru La Liga și în mijlocul acestei pandemii groaznice, care a afectat tot sezonul. De aceea am decis să rămân la club. Voi continua la acest club, pentru că președintele mi-a spus că singura varianta de a pleca este achitarea clauzei de 700 de milioane de euro, ceea ce e imposibil”, a declarat Messi, pentru Goal, citează digisport.ro.

Totodată, Messi spune mai exista o variantă, aceea de a avea un proces cu clubul, dar nu ar merge niciodată la tribunal împotriva Barcelonei: „Pentru că este clubul pe care îl iubesc și care mi-a dat totul. E clubul vieții mele, aici mi-am făcut viața. Nu mi-a trecut niciodată prin minte să fac asta”, a subliniat Messi.

Decizia lui Messi vine la capătul unor zile extrem de tensionate între tatăl și agentul său, Jorge, și președintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu. Argentinianul a insistat să plece liber de contract, însă atât oficialii clubului catalan, cât și La Liga, i-au transmis că are o clauză de reziliere activă, în valoare de 700 de milioane de euro.

Hotărârea ar fi fost luată astăzi, în urma unei noi întâlniri dintre tatăl său, Jorge, și președintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu.

În acest fel, fotbalistul argentinian, care a cucerit de șase ori Balonul de Aur, își dorește să evite o despărțire tristă de singurul club la care a evoluat până în prezent, dar și eventualele probleme juridice care ar fi putut apărea în cazul unui transfer fără acordul catalanilor.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie