Liber de coronavirus de luni de zile, Wuhan a întâmpinat noul an cu mulțimi mari de oameni în stradă

Mulţimi mari de oameni au ieşit la miezul nopţii, în centrul oraşului chinez Wuhan să sărbătorească sosirea anului 2021. Se întâmplă după un an afectat de pandemia de coronavirus care a ucis mii de locuitori şi a dus la carantinarea oraşului de la sfârşitul lunii ianuarie până la începutul lunii aprilie, relatează Reuters, citat de digi24.ro.

Conform tradiţiei, oamenii s-au adunat în zona Hankow, unul dintre cele mai populare locuri din oraş. Când ceasul a anunțat miezul nopții, mulţimea a lansat baloane în aer.

La fața locului au fost importante forțe de poliție care au încercat să mențină ordinea. Totodată, oamenii legii le atrăgeau atenția oamenilor să poarte mască dacă vor să rămână la eveniment.

Festivităţile au avut loc la 12 luni după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat prima dată prezența cazurilor de pneumonie cu o cauză necunoscută în Wuhan, care ulterior a devenit cunoscut ca primul focar mondial de COVID-19. O echipă de experţi ai OMS urmează să sosească în China luna acesta pentru a investiga originile pandemiei.

Wuhan este în mare parte liber de coronavirus de luni de zile, dar o creştere recentă a cazurilor din diferite oraşe chineze, inclusiv Beijing, le-a reamintit oamenilor din Wuhan că pandemia nu s-a încheiat.


Preluat de la: Publika.md