Li s-a sugerat să-şi transfere copiii cu deficienţe de auz în şcoli obişnuite. Mai mulţi părinţi protestează în faţa Guvernului (FOTO)

Mai mulţi părinţi, copiii cărora au deficienţe de auz, s-au adunat dis de dimineaţă în faţa Guvernului. Aceştia sunt nemulţumiţi de lezarea drepturilor copiilor săi. Se întâmplă după ce, administraţia a două instituţii de învăţământ speciale din Călăraşi şi Cahul le-a sugerat să-şi transfere copiii în şcoli obişnuite.

Părinţii sunt indignaţi de faptul că copiii lor vor fi nevoiţi să-şi continue studiile alături de profesori care nu cunosc limbajul mimico-gestual.

Totodată, părinţii au menţionat, că în luna iulie au fost chemaţi de către administraţiile instituţiilor de învăţământ şi li s-a spus că trebuie să scrie cereri prin care îşi retrag copiii din aceste şcoli.

Anterior, reprezentanţii Centrului pentru Drepturile Persoanelor cu Dezabilităţi şi Asociaţia Surzilor din Republica Moldova au solicitat o reacţie din partea Ministerului Educaţiei. Li s-a răspuns în scris că aceste instituţii nu au fost desfiinţate, ci au plecat elevii şi profesorii.


Preluat de la: Publika.md