Lewis Hamilton, campion mondial în Formula 1. Britanicul a cucerit al 7-lea titlu mondial din carieră

Lewis Hamilton a devenit campion mondial în Formula 1 cu 3 etape până sfârșitul sezonului actual. Este al șaptelea titlu cucerit de pilotul britanic, care l-a egalat la acest capitol pe legendarul Michael Schumacher. Componentul echipei Mercedes a câștigat Marele Premiu al Turciei și a obținut a 94-a victorie din carieră.

El a început etapa de pe locul șase. Hamilton a urcat pe cinci, după ce l-a devansat pe Max Verstappen în turul 19, iar în turul cu numărul 37 a devenit lider, când a trecut de Sergio Perez. În cele din urmă, mexicanul Perez de la echipa Racing Point s-a clasat pe treapta a doua, podiumul fiind completat de neamțul Sebastian Vettel de la Ferrari.

„De când eram mic, mă uitam la Grand Prix-uri, acesta e drumul din spatele visurilor noastre. Acest titlu e pentru copiii care visează să transforme imposibilul în ceva posibil. Copii, puteți să reușiți! Trebuie să munciți pentru asta, pentru ceea ce țintiți, și niciodată să nu vă îndoiți de calitățile voastre!”, a spus campionul mondial Formula 1, Lewis Hamilton.

Pilotul canadian al echipei Racing Point Lance Stroll a început, pentru prima oară în carieră, cursa din pole-position, dar a terminat concursul pe locul opt.
În ierarhia generală a piloților, Hamilton este lider cu 307 de puncte și nu mai poate fi ajuns de niciun adversar. Britanicul este urmat în top de colegul său de echipa Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas, care la activ 197 de puncte.

Următoarea cursă se va disputa pe 29 noiembrie în Bahrain.


Preluat de la: Publika.md