Legendarul jurnalist Larry King, spitalizat după ce a fost diagnosticat cu COVID-19

Celebrul moderator de televiziune Larry King, în vârstă de 87 de ani, este internat în spital după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, a confirmat pentru ABC News o sursă apropiată familiei, citată de digi24.ro.

„Larry a luptat cu atât de multe probleme de sănătate în ultimii ani și acum se luptă din greu și cu aceasta, este un campion”, a declarat sursa citată de ABC News.

Jurnalistul, care timp de 25 de ani a fost gazda emisiunii „Larry King Live” la CNN, a dezvăuit în 2017 că a avut cancer la plămâni și a fost operat. În 1987, el a suferit un atac de cord major, având nevoie de o operație complicată de bypass. Tumoarea i-a fost descoperită la analizele de rutină pe care și le făcea anual.

În aprilie 2019 i s-au pus niște stenturi și tot în 2019 a suferit și un atac cerebral.

Însă legendarul om de televizune a trecut printr-o suferință cumplită anul trecut, când doi dintre copiii săi au murit la interval de o lună. Fiul său Andy, în vârstă de 65 de ani, a murit din cauza unui infarct în iulie, iar fiica sa, Chaia, în vârstă de 52 de ani, a murit de cancer pulmonar, în august.

Larry King, care are și de diabet de tip 2, este internat de mai bine de o săptămână la Centrul Medical Cedars-Sinai, iar cei trei fii ai săi nu au fost lăsați să-l viziteze, din cauza protocoalelor în vigoare, potrivit CNN.

Numeroasele probleme de sănătate l-au făcut pe Larry King să înființeze o fundație care îi poartă numele și care îi ajută pe cei care nu au asigurare medicală.

În timpul celor 25 de ani de carieră la CNN, Larry King a intevievat candidați la alegerile prezidențiale, vedete, sportivi, actori și oameni obișnuiți. S-a retras din activitate în 2010, după ce a realizat peste 6.000 de ediții ale show-ului de televiziune. Însă nu a putut sta prea mult departe de camerele de luat vederi. În 2012, a devenit gazda emisiunii „Larry King Now”, care se difuza de trei ori pe săptămână la Ora TV, un canal digital on-demand pe care l-a fondat împreună cu mogulul mexican în domeniul telecomunicațiilor Carlos Slim.

Contul de Twitter al lui Larry King are 2,4 milioane de urmăritori. Ultimul său tweet a fost în 26 noiembrie, când le-a transmis fanilor urări de Ziua Recunoștinței.


Preluat de la: Publika.md