Leacul minune anti-Covid din Sri Lanka s-a dovedit a fi ineficient după ce un ministru a băut poțiunea și totuși a luat virusul

Mitul leacului miraculos al unui om sfânt din Sri Lanka care ar fi trebuit să prevină coronavirusul, s-a destrămat după ce un ministru a băut poțiunea și cu toate acestea, a luat virusul și a ajuns de urgență la spital, scrie digi24.

Mii de oameni au sfidat luna trecută restricțiile conform cărora adunările publice sunt interzise, pentru a obține siropul fabricat de Dhammika Bandara.

Printre cei care s-au înghesuit să ia leacul împotriva Covid-19 s-a numărat și ministrul dezvoltării femeilor și copiilor, Piyal Nishantha de Silva, care a băut poțiunea în fața cetățenilor. Cu toate acestea, câteva săptămâni mai târziu el a fost testat pozitiv pentru coronavirus și a fost dus de urgență la spital pentru a primi tratament.

Totodată, membrii familiei unui alt politician au fost, de asemenea, infectați, în ciuda faptul că au luat siropul pregătit de Bandara.

De-a lungul ultimelor luni, mass-media pro-guvernamentală a oferit constant publicitate sfântului Bandara, care a susținut că formula miraculoasă i-a fost dezvăluită de Kali, zeița hindusă a morții și a distrugerii răului.

Singurele ingrediente ale poțiunii pe care Bandara le-a recunoscut au fost mierea și scorțișoara.

După cele întâmplate, Guvernul s-a grăbit să se distanțeze de Bandara, a cărui leac a fost aprobat ca supliment alimentar de către unitatea oficială de medicamente indigene.

„Deși unii parlamentari au luat poțiunea, Guvernul nu o susține”, a spus Keheliya Rambukwella, într-o conferință de presă.

Sri Lanka se confruntă cu un nou val al pandemiei, numărul cazurilor crescând de la 3.300 la începutul lunii octombrie, la 53.750 de infecții zilnice acum.


Preluat de la: Publika.md