La prins pește din Prut, fără autorizație. Doi bărbaţi, surprinşi de polițiștii de frontieră (FOTO)

Doi „pescari”, care nu deţineau autorizație de pescuit, au fost surprinși de către polițiștii de frontieră în timp ce-și întindeau plasele în râul Prut. Mai mult că bărbații circulau cu mașina, ai cărui revizia tehnică și asigurarea auto erau expirate.

Incidentul a avut loc în data de 10 februarie. Indivizii s-au adeverit a fi cu vârste de 46 și respectiv 38 de ani, locuitori ai satelor Zârnești și Tritești din raionul Cahul.

Bărbaţii au fost observaţi de oamenii legii, în timp ce aruncau 10 metri de plasă în râu, cu scop de a prinde pește.

În cadrul cercetărilor, aceştia au declarat că ar fi obținut avizul de la SPF Goteşti pentru accesul în zona de frontieră, în vederea discutării cu pădurarul pentru a procura lemne. În consecință, s-a constatat că aceștia au informat greșit polițiștii de frontieră, mai mult că aveau plase de pescuit interzise prin lege, precum și nici autorizație nu dețineau pentru acest scop.

Totodată, la verificarea actelor pentru mașina de model Volkswagen, care le aparținea și se afla în apropiere, s-a stabilit că termenul de valabilitate era expirat pentru asigurarea auto și revizia tehnică.

Pentru încălcările admise, bărbații urmează a fi cercetați pentru „încălcarea regimului zonei de frontieră”, precum și inițiate documentări pe linia de competență a Inspectoratului pentru Protecția Mediului și a Inspectoratului de Poliție.


Preluat de la: Publika.md