La Orhei va fi construit de la zero un cartier modern

Zona locativă a Municipiului Orhei se va extinde cu o suprafață de 24 de hectare. Cel puțin asta promit autoritățile locale, care au prezentat proiectul noului cartier în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Orhei, vor fi ridicate opt blocuri cu cinci etaje și în jur de 60 de locuințe cu două niveluri. Nu vor lipsi obiectivele comerciale, precum și clădirile cu menire social-culturală. Construcţia noului cartier, amplasat în apropiere de Zona Economică Liberă, va începe anul viitor.

Proiectul viitorului cartier al municipiului Orhei a fost prezentat printr-un spot cu grafică 3D, difuzat pe un ecran instalat pe terenul unde urmează să fie construită noua zona locativă. Pe lângă imobilele rezidenţiale şi case multietajate, proiectul mai include o piață modernă, cu suprafața totală de 5200 metri pătraţi. Pentru viitorii cumpărători este prevăzută şi o parcare auto pentru 200 de vehicule. Proiectul mai prevede și construcția unui hypermarket, care, la fel, va avea o parcare cu o capacitate de 450 de maşini.

Primarul Orheiului, Pavel Verejanu, a menționat că vor fi organizate consultări publice pentru selectarea denumirii proiectului locativ, astfel încât orheienii să decidă numele noului cartier.

„Municipiul Orhei deja este sinonimul la dezvoltare, prosperitate, la proiecte de infrastructură şi bunăstarea oamenilor. Şi da ne mândrim. Eu personal mă mândresc foarte mult că sunt primarul celui mai frumos oraş din Republica Moldova.”

Primarul de onoare al municipiului Orhei, Ilan Șor, a declarat că realizarea acestui proiect este o premieră pentru Moldova.

„Potrivit acestui concept, proiectul include mai mult de 60 de mii de metri pătraţi de spațiu locativ. De asemenea, include un hypermarket, precum şi construcţia unei pieţe moderne. Acest proiect este o premieră în cei 30 de ani de independenţă a Republicii Moldova, un exemplu de edificare, nu de distrugere.”

La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a dat asigurări că realizarea proiectului va fi sprijinită de autoritățile raionale pentru ca acesta să fie definitivat în cel mai scurt timp.

„Asistăm la o revoluție de infrastructură în municipiul Orhei. Municipiul Orhei astăzi este ca un adevărat șantier. Iar acesta cireașă de pe tort este construcția acestui cartier.”

Municipiul Orhei are o istorie de 466 de ani şi este a noua urbe ca mărime din Republica Moldova, cu o populație de peste 33 de mii de locuitori.

 


Preluat de la: Publika.md