La Hânceşti a fost inaugurat un sediu nou pentru Detaşamentul de Salvatori şi Pompieri (FOTOREPORT)

La Hânceşti a fost inaugurat un sediu nou pentru Detaşamentul de Salvatori şi Pompieri. Edificiul va oferi condiţii moderne pentru angajaţi şi este dotat cu turn de antrenament, un stadion şi chiar pistă de aterizare pentru elicopterul SMURD. În cazul situaţiilor excepţionale salvatorii vor interveni cu cinci autospeciale.

Mihail Harabagiu, şeful IGSU:„Şi avem un know-haw cu care ne mândrim şi care ar trebui să fie la toate unităţile de pompieri şi salvatori.”

Construcţia a costat 450 de mii de dolari şi a fost finanţată de Statele Unite ale Americii, prin programul de asistenţă umanitară. La eveniment a participat şi ambasadorul SUA în Moldova.

Dereck J.Hogan, ambasadorul SUA în Moldova:„Este o investiţie din partea Guvernului şi poporului american în sănătatea, siguranţa şi prosperitatea poporului Republicii Moldova şi suntem mândri de această investiţie”.

Autorităţile speră că datorită noilor condiţii de muncă pentru salvatori, oamenii se vor simţi acum mai în siguranţă.

Pavel Voicu, ministrul Afacerilor Interne a RM:„Pentru noi, angajaţii din prima linie, echipamentele şi tehnica din dotare oferă un suport substanţial asigurarea securităţii vieţii oamenilor în situaţii excepţionale”.

Pompierii şi salvatorii din Hânceşti spun că acum vor fi mai rapizi şi mai eficienţi în intervenţii.

„Avem un sediu nou cu multe performanţe. Avem un turn de pregătire, teren de sport, de minifotbal, de volei. Plus, un mare plus care nu există peste tot, pista pentru elicoptere”.

Şi localnicii sunt foarte mulţumiţi de inaugurarea noului sediu.

„Pentru toţi americanii mulţumiri multe că au făcut o clădire excelentă, ultimele metode de construcţie. Maşini, utilaje.”

„Suntem mulţumiţi, bucuroşi, că s-a deschis la noi în oraş o staţie aşa mai mare. Mai ales pentru elicopter”.

Detaşamentul de salvatori şi pompieri din Hânceşti va deservi peste 120 de mii de locuitori din raion şi este al zecelea sediu inaugurat în ţara noastră. În scurt timp, două edificii similare vor construite la Cahul şi la Ungheni.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie