Kulminski: După alegerea noului bașcan, autonomia găgăuză a pierdut complet dialogul cu Chișinăul

Cu toate acestea, există un grup de oameni care încearcă cu toate mijloacele să îi atragă într-o astfel de dispută. Declarațiile au fost făcute de fostul vicepremier pentru Reintegrare, politologul Vladislav Kulminski, în cadrul ediției de luni, 24 iunie, a emisiunii „Новая неделя”, de la TV8. Mai mult, în opinia lui Vladislav Kulminski, majoritatea declarațiilor bașcanei Evghenia Guțul sînt concentrate anume pe crearea unor conflicte artificiale cu autoritățile centrale.

Expertul consideră că după alegerea noului bașcan, în mai 2023, autonomia a pierdut complet dialogul cu Chișinăul și nici nu poartă vreun fel de discuții cu vreun donator, nici măcar cu Turcia.

„Cînd o asculți pe guvernatoare, vezi că 70-80% din cuvintele ei vizează crearea unor motive artificiale de confruntare cu autoritățile centrale. 80% este discurs pur despre cum vor răsturna Guvernul. Despre ce ar mai trebui să vorbească cu ea Chișinăul?”, a spus Kulminski.

„Singura întrebare este cu cine și cum? Acest dialog nu a fost niciodată unul ușor, a fost destul de aspru, dar el a existat”, a conchis Vladislav Kulminski.


Preluat de la: Noi.md