Klassika Asigurări a intrat în incapacitate de plată

Compania Klassika Asigurări, aflată sub administrare specială de un an, a intrat în procedura de insolvabilitate, potrivit deciziei Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare. Situaţia firmei, gestionată anterior de Ilan Şor, nu s-a îmbunătăţit, iar compania nu îşi poate onora obligaţiile contractuale. 

Potrivit datelor oferite de Comisia Naţională a Pieţei Financiare, în luna iunie, compania avea datorii de peste 18 milioane de lei pentru certificate Carte Verde şi poliţe RCA şi daune nesoluţionate de 14 milioane de lei.

Administrarea specială provizorie a fost instituită în vara anului trecut, după ce au fost semnalate mai multe operațiuni dubioase de extragere a mijloacelor financiare. Klassika Asigurări este menţionată în raportul Kroll ca beneficiară a împrumuturilor de la BEM, Banca Socială şi Unibank. Am încercat să luăm o reacţie de la reprezentanţii companiei, dar la numerele de telefon afişate pe site-ul oficial ne-au răspuns mai multe persoane care au refuzat să se prezinte şi care au invocat diverse motive pentru a nu oferi o reacţie.

Iniţial ni s-a comunicat că factorii de decizie sunt într-o şedinţă, apoi în pauza de masă, ca la final să nu mai răspundă nimeni la telefon.

Am sunat-o şi pe Alina Şargu, purtătorul de cuvânt al lui Ilan Şor. Ea ne-a spus că firma respectivă nu mai este administrată de Ilan Şor şi că nu are ce să comenteze.


Preluat de la: Publika.md