Jucătoarea de tenis Karolina Pliskova, fostă numărul unu mondial, l-a reangajat pe antrenorul Sascha Bajin

Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova, fostă numărul unu mondial, l-a reangajat pe antrenorul german Sascha Bajin de care s-a separat în luna iulie. Anunţul a fost făcut chiar de sportivă pe site-ul său oficial.

Pliskova, în vârstă de 30 de ani, s-a pregătit de atunci sub comanda compatriotului său Leon Friedl, coborând între timp pe locul 31 în clasamentul WTA, fără să câştige niciun turneu.

Înainte de a colabora cu tenismena din Cehia, Bajin a pregătit-o pe Naomi Osaka. Japoneza a reuşit în acea perioadă să câştige două turnee consecutive de Mare Şlem, US Open 2018 şi Australian Open 2019.

Desemnat antrenorul anului 2018 de Asociaţia de Tenis Feminin, Sascha Bajin a mai colaborat de asemenea cu Serena Williams şi Kristina Mladenovic.

Pliskova, care are în palmares 16 titluri la simplu, a început să lucreze cu Bajin în noiembrie 2020, germanul ajutând-o să se califice anul trecut în finala turneului de la Wimbledon.

Cei doi au pus capăt colaborării lor în vara acestui an, după eliminarea cehoaicei în turul al doilea al Grand Slam-ului britanic.

Karolina Pliskova nu a câştigat până în prezent niciun titlu de Mare Şlem, iar ultimul său succes în circuitul feminin datează din ianuarie 2020, când s-a impus în turneul de la Brisbane din Australia.


Preluat de la: Publika.md