Jose Mourinho nu vine în Moldova! Unde se va disputa posibilul meci cu Botoșani – Tottenham

 

Stadionul din Botoșani nu îndeplinește toate cerințele pentru a găzdui un meci din turul 3 al prelimnariilor Europa League. Deși mai au un tur de trecut, șefii clubului și-au luat măsuri și au găsit o variantă pentru posibilul meci cu Jose Mourinho și Tottenham.

Dacă trece de Shkendija (pe 17 septembrie) FC Botoșani va juca în turul 3 al preliminariilor Europa League cu învingătoarea dintre Tottenham și Lokomotiv Plovdiv (Bulgaria). Partida e pe teren propriu, pe 24 septembrie.

FC Botoșani trăiește un vis frumos în cupele europene. A trecut de primul tur, iar acum are parte de un adversar facil, KF Shkëndija, ocupanta locului 3 în ultima ediție de campionat din Macedonia. Învingătoarea va avea parte, într-o proporție foarte mare, de un duel cu Jose Mourinho, cu Tottenham, club cu vedete de sute de milioane de euro.

„O rană care mă doare"

Ipoteticul duel cu Harry Kane, Dele Alli sau Son nu se va juca însă cu suporteri, cel mai mare regret al patronului Valeriu Iftime: „E o rană care mă doare atât de tare. Am 6 ani de când mă chinui să aduc un adversar atât de puternic, un club așa titrat și din păcate nu putem juca acasă", a zis finanțatorul moldovenilor pentru GSP.RO.

FC Botoșani – Tottenham s-ar juca pe „Ilie Oană"

Cei de la Botoșani s-au orientat repede pentru a avea o variantă în cazul în care vor trece de Shkëndija. S-au gândit la Arena Națională, însă stadionul e ocupat de FCSB, așa că s-au mutat la Ploiești, pe „Ilie Oană", unde au ajuns la o acord verbal.

„Ca orice om îmi fac o strategie. Dacă vom trece de macedoneni și va veni Tottenham, cum nu putem juca în turul 3 la Botoșani, am avut deja o discuție de principiu să mergem la Ploiești. Din păcate la București e ocupat de Gigi Becali, pentru că probabil acolo joacă FCSB. Prima variantă ar fi fost Arena Națională", a mai zis Iftime.

Suntem neatenți la detalii și din păcate acest oraș nu va putea găzdui un meci cu o echipă cum este Tottenham. Îmi pare rău, dar n-am ce face
– Valeriu Iftime, patron FC Botoșani

Modernizarea stadionului depinde de primar. Noi am avut o relație bună cu cei doi primari, dar din păcate nu s-a schimbat nimic. Totul e la fel ca atunci când am promovat. Chiar am făcut un proiect plătit din personali, pentru un stadion de 8000 de locuri, dar nu s-a mișcat nimic
– Valeriu Iftime, patron FC Botoșani

721 de milioane de euro
valorează lotul lui Tottenham

120 de milioane de euro
este cota pe tranasfermarkt a lui Harry Kane

Calendarul Europa League:
1 septembrie: tragerea la sorți pentru turul 3 preliminar
17 septembrie: turul 2
18 septembrie: tragerea la sorți pentru play-off
24 septembrie: turul 3
1 octombrie: play-off

 


Preluat de la: Timpul.md