Joe Biden va oferi statut legal pentru 500.000 de soți fără documente

Problema imigrației s-a dovedit a fi o bătaie de cap în anul electoral pentru dl Biden, care a emis recent o acțiune executivă de amploare pentru a reduce numărul record de sosiri de imigranți la granița dintre SUA și Mexic.

Potrivit BBC, noua politică se va aplica celor care se află în țară de cel puțin 10 ani și le va permite să lucreze legal în SUA. Casa Albă consideră că peste 500.000 de soți vor beneficia de această măsură.

Președintele Biden a promis că va face sistemul de imigrație al SUA „mai corect și mai drept”. Sondajele de opinie arată că această problemă este o preocupare principală pentru mulți alegători înaintea scrutinului prezidențial din noiembrie.

Casa Albă consideră, de asemenea, că de noua politică privind soții vor beneficia 50.000 de tineri sub 21 de ani al căror părinte este căsătorit cu un cetățean american.

Aceasta marchează cel mai important program de ușurare a situației migranților fără documente care se află deja în SUA de cînd administrația Obama a anunțat, în 2012, Acțiunea amînată pentru sosirea copiilor, sau Daca (Deferred Action for Childhood Arrivals).

Cei care se califică vor avea la dispoziție trei ani pentru a solicita rezidența permanentă și vor fi eligibili pentru un permis de muncă de trei ani.


Preluat de la: Noi.md