Joe Biden promite că va aproba legea egalității pentru persoanele LGBTI, dacă va deveni președinte

Joe Biden a promis că dacă va câștiga alegerile prezidențiale din SUA, în primele sale 100 de zile de mandat va promulga legea egalității privind drepturile comunității LGBTI. Candidatul democrat a susținut ferm drepturile acestei comunități și pe vremea când era vicepreședinte al Statelor Unite. 

„Voi face din adoptarea Legii Egalităţii o prioritate de vârf în primele mele 100 de zile, prioritate căreia Donald Trump i se opune”, a subliniat Joe Biden în interviul acordat via e-mail publicaţiei amintite.

Campania lui Trump a insistat în schimb că Trump a fost primul candidat republican la preşedinţie care a evocat drepturile LGBTI, în discursul de acceptare a candidaturii din 2016, şi a numit persoane cu astfel de orientări în justiţie şi în cabinetul său.

Partidul Democrat „a beneficiat prea mult timp de voturile americanilor LGBTI fără a le oferi nimic în schimb, iar acum găsesc ocrotire la Partidul Republican”, a replicat pe e-mail purtătoarea de cuvânt republicană Samantha Zager.

Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, a adoptat în 2019 Equality Act, dar de atunci proiectul stagnează în Senatul dominat de republicani. Pentru ca legea să treacă, ar trebui ca democraţii să-şi păstreze controlul în Cameră şi să preia conducerea şi la Senat, mai scrie sursa citată. 

Legea Egalităţii ar urma să-i protejeze pe cetăţenii americani de discriminare pe criterii de identitate sexuală şi de gen, prin amendarea Legii drepturilor civile din 1964, care a interzis discriminarea pe criterii de rasă, religie, sex şi origine naţională.

Pe frontul internaţional, Biden a promis să-i apere pe diplomaţii americani care iau poziţie în favoarea drepturilor LGBTI în ţări ostile acestora şi să folosească „întreaga gamă de instrumente diplomatice ale Americii”, inclusiv diplomaţia privată, declaraţiile publice şi agenţiile ONU, pentru promovarea egalităţii.


Preluat de la: Publika.md