Joe Biden anunță înghețarea licențiarii a 17 proiecte de gaze naturale lichefiate

Președintele american Joe Biden a anunțat astăzi că suspendă temporar acordarea de licențe pentru 17 noi proiecte de export de GNL din cauza preocupărilor legate de mediu și securitatea energetică, scrie energypress.gr. Se observă că proiectele existente în construcție nu vor fi afectate, dar vor fi finalizate fără întrerupere.

Președintele a spus că „în această perioadă vom lua în considerare cu seriozitate efectele exporturilor de GNL asupra costurilor energetice, a independenței energetice a Americii și a mediului”. În același timp, el a caracterizat schimbările climatice drept o amenințare existențială.

Ce spun actualele analize Mai detaliat, anunțul Casei Albe subliniază că actualele analize ale ministerului energiei asupra proiectelor în cauză au o vechime de cinci ani și nu reflectă condiții noi. Deoarece este nevoie de timp pentru a evalua impactul proiectelor în SUA, s-a considerat oportun să se oprească temporar procesul.

Cu toate acestea, guvernul a adăugat că rămâne angajat să-și susțină aliații din Europa și din lume. „Anunțul de astăzi nu va afecta capacitatea noastră de a continua să furnizăm GNL pe termen scurt”, se spune.


Preluat de la: Timpul.md