Jan Oblak, obstacolul cel mare pentru "tricolori" în meciul cu Slovenia din etapa a doua Ligii Națiunilor

Echipa națională de fotbal Moldovei va avea o misiune dificilă în meciul cu Slovenia din etapa a doua Ligii Națiunilor. „Tricolorii” vor trebui să tragă tare pentru a reuşi să înscrie şi asta pentru că poarta adversă va fi apărată de nimeni altul decât goalkeeperul lui Atletico Madrid, Jan Oblak.

Experimentatul portar are un palmares impresionant. El a câștigat Liga Europei și Supercupa Europei în 2018, iar doi ani mai devreme a jucat în finala Ligii Campionilor.

Totodată, el a mai fost desemnat de patru ori cel mai bun portar al sezonului Primera Division. Jan Oblak este cotat de site-urile de specialitate la 80 de milioane de euro, de 8 ori mai mult decât întreg lotul naţionalei ţării noastre.

Reprezentativa Sloveniei are în lot şi fotbalişti care evoluează la cluburi renumite din campionatele Italiei, Elveţiei, Turciei şi Rusiei.

„Vom face tot posibilul ca obținem un rezultat pozitiv. Vom ieși în teren doar cu gândul să luăm cele 3 puncte. Deja totul depinde doar de noi.”, a spus atacantul naţionala Moldovei, Ion Nicolaescu.

„Toate meciurile din grupa noastră sunt grele. O să ne dăruim sută la sută și sper să facem un meci bun.”, a menționat mijlocaşul naţionala Moldovei, Cătălin Carp.

De la proclamarea independenței, echipa națională a Sloveniei a jucat la trei turnee finale. În 2000 la Campionatul European, iar în 2002 şi 2010 la Campionatul Mondial.

Partida Slovenia – Moldova se va juca duminică seara cu începere de la ora 19:00 și va fi transmisă în direct la PRIME.


Preluat de la: Publika.md