Ivan Ceban face propagandă pro-comunistă și apără „troleibuzul victoriei”

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, nu vede nicio propagandă în faptul că pe străzile Capitalei a apărut un troleibuz cu imagini dedicate Zilei Victoriei.

Acesta a precizat că această neînțelegere a apărut după ce fracțiunea Partidului Liberal din Consiliul Municipal Chișinău a înaintat un proiect, care prevede interzicerea postării de materiale despre cel de-al Doilea Război Mondial pe transportul public al Capitalei.

„În opinia mea, ei speculează prea mult acest scor. În primul rând, Ziua Victoriei este o sărbătoare oficială. În al doilea rând, în acest război îngrozitor, potrivit diferitelor surse, au murit de la 50 la 70 de milioane de locuitori a întregului glob, inclusiv mulți din regiunea noastră. Aceasta este o sărbătoare pentru multe de popoare. Aceasta este victoria binelui asupra răului. Ce propagandă se poate vedea în a felicita cu Ziua Victoriei? Aceasta este o sărbătoare a celei de-a 75-a aniversări a victoriei asupra fascismului și nu propagandă”, a spus primarul Capitalei.

Întrebat de ce pe unele unități nu a părut o analogie cu Ziua Europei, Ion Ceban a declarat că nu vede o problemă dacă cineva ar vrea să solicite aceasta. 

Îi amintim fostului comunist Ivan Ceban că „binele” la care el se referă a omorât 20 de milioane de oameni doar în URSS, în total peste 100 de milioane de oameni au fost uciși de diverse state unde comuniștii „buni” erau la putere


Preluat de la: Timpul.md