Iurie Roșca: „Conduce” Londra, iar Washingtonul este „pumnul” elitei britanice

El crede că în țările europene toate administrațiile sînt administrații de ocupație și reprezintă interesele externe ale anglo-americanilor.

„Trebuie să înțelege întotdeauna că Londra ”conduce”, iar Washingtonul este un fel de Minister al Apărării și ”pumnul” elitei britanice. Acest lucru demult este așa. Nu doar acum”, a precizat Iurie Roșca.

Potrivit acestuia, prin secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea americanii au încercat să fie izolaționiști și independenți cumva.

„Dar, prin anumite rețele de influență, acești băieți de la Londra au reușit să îndrepte lucrurile. Și noi îi înjurăm tot timpul pe americani, dar nu observăm Londra. SUA este o colonie a britanicilor, și nu numai a britanicilor”, a precizat analistul și publicistul.

El consideră că astăzi nu mai există țări independente, ci doar corporații private sau rețele private de influență, organizații private, grupuri mega-financiare care conduc țările și lumea.

„Trebuie să înțelegem acest lucru. Noi nu sîntem o excepție. Astăzi nu există țări independente”, este convins Iurie Roșca.


Preluat de la: Noi.md