Italia lansează o campanie de testare în masă timp de trei zile în Tirolul de Sud

Tirolul de Sud, regiune autonomă din nordul extrem al Italiei la frontiera cu Austria, a început vineri o campanie masivă de depistare a cazurilor de contaminare cu noul tip de coronavirus ce va dura până duminică. Scopul este de a testa 70% din populaţie, pe bază de voluntariat, relatează AFP, citată de Agerpres.

La orele 09:00 GMT, peste 24.000 de locuitori ai regiunii au fost deja testaţi, dintre care 596 s-au dovedit a fi pozitivi.

Tirolul de Sud este clasat în prezent drept zonă roşie, cu cel mai înalt risc potrivit sistemului de clasificare în trei culori stabilit în Italia (galben, portocaliu, roşu).

Această campanie de testare intervine înainte de redeschiderea grădiniţelor şi şcolilor primare, prevăzută pentru marţi.

Italia, prima ţară europeană care a pariat pe testele rapide antigen, a fost apoi urmată de Marea Britane, SUA, Slovacia şi alte ţări.

Însă aceste teste fiabile în proporţie de 80-90% nu au permis stăvilirea contaminărilor, care au ajuns de la 500, câte se înregistrau în august, când au început aceste teste, la peste 35.000 în ultimele zile.


Preluat de la: Publika.md