Italia a extins obligația de izolare la domiciliu pentru cetățenii români și continuă să interzică intrarea în țară a moldovenilor

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a semnat un nou decret care va intra în vigoare începând de luni, pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni. Toate măsurile de restricţie publicate în decretul din 10 august rămân valabile, inclusiv obligaţia de izolare la domiciliu timp de 14 zile pentru cei care vin din România şi Bulgaria, anunţă televiziunea SkyNews, citează hotnews.ro.

Totodată, râmâne interzisă intrarea în Italia a cetăţenilor din Republica Moldova, Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia.

Intrarea în Italia se face pe baza actului care atestă reşedinţa, se completează un formular unde se declară domiciliul pentru autorităţile sanitare.

Persoanele care sosesc din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia au obligaţia să se supună testului pentru depistarea noului coronavirus.

Purtarea măştii rămâne obligatorie în toate spaţiile închise, dar şi în exterior în intervalul de timp 18.00 – 6.00, acolo unde nu se poate respecta distanţa de un metru.

Discotecile şi stadioanele râmân închise, iar mijloacele de transport vor circula cu o capacitate de 80% pentru a permite respectarea distanţei.


Preluat de la: Publika.md