Italia a comemorat doi ani de la prăbuşirea podului de la Genova. Giuseppe Conte: "Nu vom putea uita niciodată"

Italia a comemorat vineri doi ani de la prăbuşirea podului de la Genova, care s-a soldat cu 43 de morţi, prin discursuri şi un moment de reculegere de un minut lângă noul pod construit la locul tragediei, relatează dpa, citat de agerpres.ro.

Rudele victimelor au stat în tăcere, în timp ce băteau clopotele bisericilor, la ora exactă a accidentului, 11:36 (09:36 GMT).

Un memorial cu 43 de copaci a fost inaugurat sub noul pod San Giorgio, care a fost dat în folosinţă pe 3 august.

„Nu vom putea uita niciodată”, a declarat prim-ministrul Giuseppe Conte în cadrul unui discurs rostit la ceremonie.

El a subliniat importanţa faptului de a-i trage la răspundere pe cei responsabili, referindu-se la investigaţia legală în desfăşurare a parchetului din Genova asupra tragicului eveniment.

„Nu mai este acceptabil ca aceste procese să dureze decenii”, a declarat Egle Possetti, din cadrul unui comitet al rudelor victimelor.

Rudele suferă dublu pentru că „aşteaptă o dreptate care s-ar putea să nu mai vină niciodată”, a adăugat ea.

Podul Morandi s-a prăbuşit pe 14 august 2018, iar maşinile şi camioanele au căzut de la mare înălţime. În acelaşi timp, sute de persoane care trăiau în zona de sub pod au avut locuinţele distruse.

Procurorii investighează în prezent 70 de persoane, inclusiv angajaţi ai operatorului autostrăzii, principala suspiciune îndreptându-se spre lipsa lucrărilor de întreţinere.

Primele rezultate ale anchetei sunt aşteptate la începutul lui 2021, au declarat autorităţile juridice pentru cotidianul La Repubblica.


Preluat de la: Publika.md