Irina Vlah către partidele de opoziție: Împreună putem opri aventurierii care-şi doresc atragerea Moldovei în scenarii periculoase

„Numai păstrând pacea, vom avea acea minimă bază pe care să reconstruim Republica Moldova după plecarea de la putere a regimului Maiei Sandu. Logica acţiunilor regimului Maiei Sandu ester clară – după ce au folosit războiul din Ucraina pentru a-şi camufla incompetenţa şi insuccesele în toate domeniile, ei acum au nevoie de alte scenarii dramatice, ca să se poată menţine şi în continuare la putere şi să-şi poată acoperi impotenţa cu scuze gen „război”. Fiţi siguri, în apropiata campanie electorală nu o veţi auzi nici pe Maia Sandu, nici pe omuleţii galbeni din PAS vorbind despre succese în administrarea ţării – ei vă vor vorbi despre război, despre cum Moldova se înarmează, cum va încheia acorduri externe în domeniul militar, cum se va alinia la nu ştiu ce aranjamente internaţionale în plan de militar etc. Să nu vă mire – războiul e unica temă la care ei pot vorbi! Pe ei nu-i interesează pacea”,  a declarat Vlah. 

Ea spune că, în cadrul campaniei  „Vocea Poporului”, s-a convins că cel mai mult oamenii se tem de război. 

„Am dat curs solicitărilor oamenilor şi am formulat întrebări concrete pentru Maia Sandu şi regimul său, le-am cerut să răspundă public la întrebările concrete formulate de oameni. Au preferat să-i ignore pe cetăţeni şi să-i lase în continuare faţă-n faţă cu temerile pe care le au. Văzând această atitudine sfidătoare faţă de oameni şi preocupările lor reale, am formulat un Angajament pentru pace, pe care l-am propus Maiei Sandu spre semnare. De asemenea, am elaborat o Declaraţie a Parlamentului Republicii Moldova cu privire la necesitatea asigurării păcii, pe care am transmis-o deputaţilor. Şi Maia Sandu, şi Parlamentul au ignorat din nou o iniţiativă inspirată de cetăţeni”, a precizat Vlah.

Irina Vlah afirmă că, în această situaţie, „Platforma Moldova” a decis să vină cu un apel către forţele de opoziţie, pe care le îndeamnă să monitorizeze strict acţiunile guvernării prin prisma scenariilor ce se pun la cale şi care pot submina pacea în micuţa şi frumoasa noastră ţară. 

„Este de datoria noastră a tuturor să ne opunem scenariilor şi intenţiilor guvernării în acest sens, căci numai împreună vom putea determina regimul Maiei Sandu să renunţe la prostiile ce le trec prin cap şi care reprezintă un pericol real pentru ţară, pentru cetăţeni. Împreună putem opri aventurierii care-şi doresc atragerea Moldovei în scenarii periculoase! Împreună putem garanta pacea, de care are atât de mare nevoie poporul Republicii Moldova”, a precizat fondatoarea „Platformei Moldova”.


Preluat de la: Unimedia.info