iPhone-urile, interzise la Kremlin. Funcționarii au termen până la 1 aprilie să-și schimbe telefoanele

Gata cu iPhone-ul, aruncați-l. Ordinul vine din partea șefului adjunct al Kremlinului, Serghei Kirilenko și este adresat funcționarilor implicați în pregătirile pentru alegerile prezidenţiale în Rusia din 2024. Oficialii de la Moscova au temeri că dispozitivele ar fi vulnerabile în fața agenţiilor de informaţii occidentale, potrivit Kommersant.

”S-a terminat cu iPhone-ul: fie îl aruncaţi, fie îl dăruiţi copiilor. Toţi vor trebui să facă asta în decursul lunii martie”, a indicat Serghei Kirienko, primul adjunct al şefului administraţiei prezidenţiale ruse. 

Întrebat despre acest subiect, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu poate confirma această informaţie.

”Smartphone-urile nu ar trebui să fie folosite pentru chestiunile oficiale. Orice smartphone are un mecanism destul de transparent, indiferent de sistemul de operare pe care îl are – Android sau iOS. Fireşte, acestea nu sunt utilizate în scopuri oficiale”, a precizat Peskov. 

Apple nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Potrivit Kommersant, Kremlinul ar putea furniza alte dispozitive cu moduri de operare diferite pentru a înlocui iPhone-urile.


Preluat de la: Publika.md