Ion Chicu va încerca încă o dată. Premierul va merge și joi în Parlament

Premierul Ion Chicu va merge joi, din nou, în Parlament cu asumarea de răspundere pentru patru proiecte de legi care prevăd modificări bugetare. Anunţul a fost făcut de şeful Cabinetului de miniştri într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Propun Maiei Sandu să nu să se opună aprobării proiectelor. Dacă PAS are propuneri realiste pentru o nouă rectificare de buget (după ce proiectele cu caracter urgent asumate de guvern vor intra în vigoare), sunt gata să le discutăm și să venim cu o rectificare adițională. Mâine la 10.00 voi fi din nou în Parlament. Contez pe responsabilitarea Maiei Sandu”, a men’ionat Ion Chicu.

Aceasta va fi a patra încercare a prim-ministrului de a-i aduna pe deputați, după ce deja de trei ori deputații din opoziție au boicotat ședințele Parlamentului. 

Anterior, preşedintele fracţiunii PAS, Igor Grosu, a declarat că asumarea răspunderii de către Guvern este o încercare de uzurpare a puterii, iar conform procedurii, iniţiativele trebuie prezentate în fața deputaților: „Considerăm că este încă o încercare de uzurpare a puterii şi de deconectare a Parlamentului Republicii Moldova. Cerem, îi chemăm la raţiune pe Dodon, pe Chicu, care dacă într-adevăr sunt bine intenţionaţi şi vor binele acestei ţări, să nu insiste în prostia lor pentru că va fi şi astăzi un eşec al lor ruşinos. Să lase Parlamentul să-şi facă meseria, iar ei să vină cu argumente în faţa deputaţilor cu sursele de finanţare. Iar noi vom veni cu contribuţiile şi ideile noastre”.

Şi deputații Platformei Demnitate și Adevăr cred că proiectele trebuie să fie dezbătute în plenul Parlamentului, iar Guvernul trebuie să renunțe la asumarea răspunderii.

Anterior, membrii coaliției de guvernare PSRM – PDM au învinuit opoziția că ar încerca să destabilizeze situația politică din țară.

Miercurea trecută, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru patru proiecte de legi, care prevăd modificările la Legea salarizării, Legea bugetului de stat, a bugetului asigurărilor sociale și bugetul în medicină. Inițiativele au drept scop finanțarea mai multor proiecte sociale, printre care dublarea salariilor medicilor și alocare a ajutorului de 700 de lei pentru pensionari.

PUBLIKA.MD aminteşte că, astăzi, Biroul Permanent va decide când va fi convocată o altă ședință a Legislativului. 


Preluat de la: Publika.md